Latest






Friday, June 29, 2018

Class 8th - English : Play - Lesson 1 - A Strange Trial (From Alice in Wonderland by Lewis Carroll)

Book Cover Class 8th English -Tulip Sereis


Play – Tulip Series | jandkncert |

A Strange Trial | Paly 1|English 8th | Tulip Series |
(From Alice in Wonderland by Lewis Carroll)

WORKING WITH THE TEXT

Q1. What did Alice remember?

Ans. Alice remembered, following a white rabbit, and got entered in a rabbit hole behind it. She remembered the whole lot of odd creatures there talking and acting oddly. She also remembered the drinking of a strange liquid that made her smaller and a cake made her larger again. In fact, she was at a strange party, called the Mad Tea party.

Q2. Why according to Gryphon were the Jurymen putting down their names?

Ans. According to Gryphon, the Jurymen were putting down their names, because they feared that they should forget them before the end of the trial.

Q3. The first witness was:

a) Alice           b) White rabbit          c) King            d) Mad Hatter

Ans. (d) Mad Hatter

Q4. ‘Give your evidence or ‘I’ll have you executed whether you’re nervous or not.

a)      Who says these words and whom?

b)     What do you mean by ‘I’ll have you executed’?

Ans.

(a). These words are told by the King to Mad Hatter.

(b). The King tells Hatter, if he shows any nervousness or has no evidence of his innocence, he will be punished.

Q5. What, according to Alice, is the first wise thing that the King has said that day?

Ans. “You are a poor speaker too” was the wise thing that according to Alice told the King to Hatter that day.

Q6. Knave denies having imitated somebody’s handwriting. What evidence does he give?

Ans. Knave denies having imitated somebody's handwriting. In order to prove himself, he argued that if he had written that letter he would have signed at the end.

Q7. What happens when the whole pack of cards and all the animals fall upon Alice?

Ans. When the whole pack of cards and animals fall upon Alice, she screams and tries to beat them off but they run in different directions and disappear.

Q8. A strange trial was a dream which Alice dreamt about. (True/False)

Ans. True. A strange trial was a dream, dreamt by Alice on a stage.

LANGUAGE WORK

A. Match the phrasal verbs on the left with their meaning on the right:

Ans.

i. Put down ………………….. Write down

ii. Pick up ……………………. Take in hand

iii. Send for ………………….. Send someone a message asking them to come to see you.

iv. Take off ………………….. Remove

v. Put on ……………………... Wear

vi. Stare at …………………… Look at something continuously

vii. Hurry up ………………… Makes haste

viii. Look at …………………. See

ix. Fall in ……………………. Make a line

x. Hand over ……………….... Give

xi. Beat off …………………... Defeat

xii. Hit out …………………… Criticize strongly

B. Do it yourself.

C. Fill in the blanks with the words given:

Bevy, Brood, Throng, Staff, Suite, Chest, Cluster, Litter, String, Shoal, Chain

Ans.

1. A shoal of fish.

2. A bevy of ladies.

3. A suite of rooms.

4. A cluster of stars.

5. A staff of officials.

6. A throng of people.

7. A brood of chickens.

8. A litter of puppies.

9. A chest of drawers.

10. A string of camels.

11. A chain of mountains.

D. Give the antonyms of the italicized word in the following sentences:

Ans.

1. Honesty is the best policy.

Ans. (b). Deceit

2. The chairman initiated the proceeding with a brief speech.

Ans. (c). Closed

3. William Wordsworth is celebrated for his lucid style.

Ans. (a). Notorious

4. A the faithful officer is always vigilant towards his duties.

Ans. (d). Careless

No comments:

Post a Comment

Your comment is valuable to us. Leave your comment here to let us know what do you think about the content and the design of the site.